Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szervezetünk felépítése

2017.05.09

 

Szerény véleményem, hogy mielőtt bárki meg szeretné érteni a sportolói viselkedést, testünkben végezhető változtatásokat, vagy akár a táplálkozás lényegét, először is tisztában kell lennünk a saját testünkkel, vagyis az ember felépítésével.

 

A mi szempontunkból a legfontosabb elemek: csontozat (és ízületek), izomzat, zsírok, bőr. A piacon megtalálható összes gyártó tud ajánlani szinte minden összetevőre valamit: izomnövelő, szálkásító, bőrtisztító, zsírcsökkentő és így tovább, ebből hiány nem lesz. Amit viszont nagyon fontos leszögezni, hogy sajnos nem mindenen tudunk változtatni, hiába eddzük magunk rojtosra. Sűrűn hallani hallani a gym-ekben a nagy karlendület után fanyarúan kimondott "áááh genetika..." mindenre megoldást jelentő kifejezést.

 

Igen valóban: csontozatunk adott, abból se faragni nem tudunk, sem pedig új vagy nagyobb csontot növeszteni pont úgy, ahogy asszimetrikus hasizomzattal született személy sem tudja helyrecsúsztatni a kockáit. Ellenben ez nem késztethet senkit sem feladásra, bizony az izomzatunk teljes mértékben meg tudja változtatni testünk alakját, vagyis az összképet. Pontosabban a zsír és az izom méretén tudunk változtatni. Az izom mennyiségét ugyan úgy tudjuk növelni a zsír alatt, esztétikailag viszont sokkal csalókább az izom zsírréteg nélkül (nagyobbnak tűnik). 

Brotipp: az emberi test minden izomcsoportját meg kell edzeni!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.